Haiku voor koor en klarinettenensemble

Haiku voor koor en klarinettenensemble

Op 19 november 2023 trad Vrouwenkoor Klankkleur op met het Arnhems Klarinettenkoor. In dit concert combineerden wij ouder repertoire met nieuwe liederen, rond het thema ‘Wind en water’.
Heel bijzonder hierbij is het lied Haiku. Een haiku is een Japanse dichtvorm die bestaat uit drie regels met 17 lettergrepen. Ze hoeven niet te rijmen, maar moeten wel betrekking op elkaar hebben. Miranda Driessen heeft Haiku gecomponeerd op de tekst van Roel Houwink, en nu speciaal voor Klankkleur en het AKK de muziek bewerkt. Het is een prachtig bijzonder werk en voor ons een uniek eenmalig optreden met ‘Haiku voor koor en klarinettenensemble’.

Miranda Driessen

Als kind wilde Miranda al ontdekkingsreiziger worden, maar dat leek een lastige toekomst te worden. Later, toen zij op 35-jarige leeftijd naar het Rotterdams Conservatorium ging en inmiddels ook als muziekdocent en zangeres werkte, begon haar carrière als componist. Door haar nieuwsgierigheid en zin om onbekende plekken te ontdekken dook ze in diverse muziekstijlen, -culturen en -verhalen. Zo maakte ze onverwachte combinaties van westerse en niet-westerse instrumenten, alternatieve toonsystemen, historische instrumenten, geluidssculpturen en -installaties.

Voor elk nieuw werk gaat Miranda op ontdekkingsreis naar nieuwe werelden en maakt ze muziek die de luisteraar uitnodigt om haar op deze reis te vergezellen. www.mirandadriessen.com

Haiku

Tekst: Roel Houwink, muziek Miranda Driessen

De bloem drijft voorbij

Niemand denkt aan het water

dat haar wiegt en draagt