Onze dirigent

Frohmut Knie

Even voorstellen, ik ben Frohmut Knie. Sinds september 2021 sta ik voor dit enthousiaste Vrouwenkoor Klankkleur. Het plezier van ontspannen zingen staat voor mij voorop. Ieders eigen stem klinkt en voegt zich in de samenklank. We zoeken de resonantie-ruimtes in het lichaam op met ademoefeningen en bewegingen. Lekker zingen, zowel in de eigen stemgroep als met de anderen erbij, zo ontstaat een levendige meerstemmigheid waarvan iedereen geniet. Dynamisch, nieuwsgierig en geconcentreerd levert het een volle, ronde koorklank -kleur op, kenmerkend voor ons koor. Het gevarieerde aanbod aan muziekstukken waar we met Klankkleur aan werken omvat zowel licht klassieke composities als boeiende wereldmuziek uit verschillende culturen.

Dirigent Frohmut Knie
Dirigent

Daarnaast dirigeer ik in Ede, Arnhem en Nijmegen de koren “Zingen voor je leven”. Dat zijn koren voor mensen die geraakt zijn door kanker. Verder leid ik het vrouwenensemble “Vocal Impulse” in Zutphen. In Arnhem geef ik individuele zang- en spreekles. Het accent van de lessen ligt op het ontwikkelen van de eigen stem.In de zomervakantie leid ik een zangweek bij “Bleu et Vert” in Bel Any, Noord-Frankrijk: zingen met veel plezier. Regelmatig word ik voor zangworkshops in het Dominicanenklooster Huissen gevraagd.

Kijk op mijn website: www.frohmut-stem.nl. Achtergrond: Opleiding MDO Meerjarige Dirigenten in Arnhem, workshops Estill Voice Training. Verder o.a. mime en masker-theater in Parijs en stemexpressie Roy Hart Theater Zuid-Frankrijk. Zelf zing ik in het Arnhemse kamerkoor ‘Novo Cantare’.