Workshop met slagwerkinstrumenten uit de hele wereld

Op zondagmiddag 5 februari 2023 hebben we met ons koor onder de bezielende leiding van Alex Hanssen een workshop gedaan waarin we konden kennismaken met slagwerkinstrumenten uit de hele wereld.
Alex werkt als muziektherapeut bij revalidatiecentrum Klimmendaal.

We hebben genoten van het spelen op de verschillende trommels variërend van de Djembé uit West-Afrika , die je bespeelt met je handen, tot de grote bastrommels, de doundouns, die je met stokken bespeelt. Ook de uit Japan afkomstige grote Taiko-trommels en de kleinere Shime-taiko trommels waren aanwezig, het showelement is bij taiko’s belangrijk. We mochten met grootse bewegingen, slow motion en freeze gaan werken.

SlagwerkWorkshop02

De workshop vond plaats in het clubhuis van de West Arnhemse Muziekvereniging en werd door Alex Hanssen verzorgd. De opbrengst van de workshop kwam ten goede aan een slagwerkgroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking onder leiding van Alex.

De combinaties van de verschillende trommels waarbij we regelmatig van trommel wisselden, de diverse ritmes en soms een beetje show, gaven ons veel energie en plezier.